Tyxo.bg counter

сряда, 14 декември 2016 г.

МЕЛАСКИ С КАНЕЛА (веган)

Ще се запитате защо меласки? Основно, защото Калоян все още не консумира мед, за да са меденки :) Затова за подсладител използвах меласа от захарна тръстика. Според дебелината, могат да станат хрупкави или по-меки бисквитки. Ако сте почитател на сладкото, добавете повече меласа, а ако нямате меласа и ядете мед, тогава спокойно я заменете с него.












Ето и рецептата:




МЕЛАСКИ С КАНЕЛА (веган)






Необходими продукти:

250мл кокосово мляко
200 пълнозърнесто брашно от лимец
100гр. оризово брашно
80мл. меласа от захарна тръстика
2 с.л. кокосово масло
кокосови стърготини
1 с.л. канела

Начин на приготвяне:

Млякото, меласата и кокосовото масло се сипват в чист съд и се загрява на среден огън, докато се разтопи напълно меласата. На порции слагаме брашната и канелата. Накрая добавяме кокосови стърготини докато тестото се сгъсти достатъчно, за да може да се разточи без проблем. Това го направих, за да избегна добавянето на повече брашно.
После с помощта на точилка или бутилка от вино разточете тестото с дебелина 1см, вземете любимите си формички и започвайте да правите меласки :) Пекат се на 180 градуса до зачервяване. По желание може да ги намажете с шоколад, мед, рикота и ядки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар