Tyxo.bg counter

понеделник, 28 ноември 2016 г.

ТИКВЕНИ ХЛЕБЧЕТА (веган)

От няколко дни се каня да публикувам рецептата за тези доста сполучливи тиквени хлебчета, но все нещо се случва. Затова сега бързам да я напиша.
Исках да направя нещо между хляб и десерт. Получиха се хлебчета, които може да гарнирате както със сладко, така и със солено, а плътния вкус на тиквата ги прави неустоими и за похапване самостоятелно :)
Ето и рецептата:



ТИКВЕНИ ХЛЕБЧЕТА (веган)



Необходими продукти:

За 20 хлебчета

250гр. тиква (предварително изпечена на фурна)
200мл. кокосово мляко
2 ч.л. суха мая
1 с.л. кокосова захар
300гр. флейкс от лимец
150гр. брашно от спелта
30гр. чия
50-100мл. топла вода
2 ч.л. бакпулвер


Начин на приготвяне:

Изпечената тиква се пюрира в кухненския  робот с топлата вода. Кокосовото мляко се загрява леко, без да става горещо, добавете захарта и маята в него, разбъркайте  и го оставете за 10 минути, за да подейства маята. След това прибавете тиквеното пюре и разбъркайте добре.
В чиста купа смесете сухите съставки и ги  добавете на порции в тиквено-кокосовата каша. Получава се меко, леко лепкаво тесто. С влажни ръце оформете малки питки, наредете ги в тава, покрита с хартия за печене, завийте ги с кърпа и ги сложете някъде на топло за половин час да втасат. Печете на 180 градуса до зачервяване. Оставете ги да изстинат напълно върху метална решетка. Може да се съхраняват в кутия с капак на стайна температура около 2-3 дни.




Няма коментари:

Публикуване на коментар