Tyxo.bg counter

четвъртък, 17 ноември 2016 г.

ЛЕШНИКОВИ ТРЮФЕЛИ С НАР

Купих си половин килограм лешници и реших, че с част от тях ще си направя лешниково масло/тахан. Но тъкмо бях приключила с робота и ме осени една идея за трюфели.
Шоколадови бонбони от магазина не съм яла от години, но от време на време ми се хапва нещо с висококачествен черен шоколад.


Днешните трюфели са комбинация от сладко, кисело и горчиво, любимо съчетание, което задоволява всички греховни изисквания на сетивата :)


Ето я и рецептата:


ЛЕШНИКОВИ ТРЮФЕЛИ С НАР
Необходими продукти:


150гр. сурови лешници
2 с.л. мед
2 с.л. кокосово масло (разтопено)
2 ч.л. какао
100гр. черен шоколад (моят е Гайо с 70% какао)
1/2 нар
Начин на приготвяне:


Лешниците се смилят в робота, докато се получи тахан. Според мощността на робота, това може да отнеме от 10 минути до 1/2 час. Когато сте готови с ароматното лешниково масло, добавяте меда, маслото и какаото и пак миксирате.  С влажни ръце вземате количество колкото орех от тестото, приплесквате го между дланите, слагате 4-5 зърна от нар и оформяте малка топка, повтаряте процедурата с останалата част от тестото и нара. Готовите трюфели слагате във фризера за около час. През това време, на водна баня, разтопете шоколада.  Оставете го да изстине и потопете всеки един от вече стегналите трюфели в него. Сложете ги отново във фризера за около 20 минути и после се насладете на този наситен, плетен шоколадов вкус :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар