Tyxo.bg counter

четвъртък, 20 октомври 2016 г.

ОВЕСЕНИ ВЕГАН БИСКВИТИ (за чуден повод)

Вече знаете, че имах радостта да участвам в приготвянето на вкусната и здравословна храна, с която Инес Субашка почерпи своите последователи на представянето на първата си книга "Генът IFS - визия за здраве".  Обичам да съм част от такива събития, удоволствието да измисля някакви интересни и вкусни бисквити беше огромно.

Разбира се имах няколко условия през себе си:
1. Да са с малко продукти
2. Да се приготвят бързо и лесно (колкото и ентусиазиран да е двугодишния ви син, че ще ви помага в приготвянето на 100 бисквити за любимката му Инес, все пак той е на две :D)
3. Да са веган. Не защото съм вманиачена на тази тема или пък следвам "модата", просто исках нещо по-различно, всеки може да приготви десерт с яйца и млечни продукти. Естествено съм малко ''облъчена'' от непрекъснатото търсене и експериментиране в готвенето без млечни и куп други продукти заради алергията на Калоян.


Така де, мисля, че се получи нещо много вкусно или поне отзивите бяха такива :)
Да пристъпим към рецептата.

ОВЕСЕНИ ВЕГАН БИСКВИТИ (в няколко варианта)

Необходими продукти за 20 бисквити:

200гр. фурми (от тези пресните в кутия)
150 гр. фини овесени ядки
5-6 с.л. кокосово мляко (около 100 мл.)
100 гр. ядки по избор
2 с.л. сурово какао
1 с.л. бакпулвер
2  с.л. канела


Начин на приготвяне:

Накисваме в топла вода фурмите за около 1/2 час. Отделяме ги от костилките и заедно с кокосово мляко ги миксираме в кухненския робот до гъста каша. Сипваме сместа в чиста купа и на порции прибавяме овесените ядки заедно с бакпулвера. Накрая сипвам и ядките и хубаво разбъркваме. Последния път като ги правих сложих смес от орехи и лешници. После разделих тестото на две равни части, в едната добавих канела , в другата какао. Бисквитите, които бях приготвила за Инес бяха в три варианта - лешници с какао, орехи с канела и едни само със слънчоглед. Както виждате към основното "тесто" от фурмите, кокосовото мляко и овесените ядки може да добавите каквито ядки и подправки са ви на сърце :)
С влажни ръце оформяте топчета колкото орех, приплесквате ги леко, нареждате върху хартия за печене и печете на 180 градуса до зачервяване или около 25 минути (поне моята фурна).
Оставете ги да изстинат напълно върху метална решетка и знайте, че на другата сутрин ще са още по-хрупкави и вкусни ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар