Tyxo.bg counter

сряда, 12 октомври 2016 г.

ТИКВЕНИ КЕКСЧЕТА С МНОГО КАНЕЛА

Дойде любимото ми тиквено време. Освен, че е много полезна, тиквата винаги е била моя спасителен пояс за доста рецепти за Калоян.
Днес с много малко продукти спретнах едни пухкави кексчета, без никакъв подсладител, защото тиквата е достатъчно сладка.


Ето и рецептата:

ТИКВЕНИ КЕКСЧЕТА С МНОГО КАНЕЛА

Необходими продукти:

2 жълтъка
200 гр. печена тиква
60 гр. пълнозърнесто брашно от лимец
150 мл. кокосово мляко
1 ч.л. бакпулвер
2 с.л. канела


Начин на приготвяне:

В кухненския робот слагате жълтъците, тиквата и млякото и миксирате до гъста хомогенна каша, добавяте брашното, бакпулвера и канелата и отново разбърквате. Избирате любимите си форми за мъфини, намазвате ги с кокосово масло и започвате да творите :) Печете на 160 градуса около 45 минути или до зачервяване. Аз използвах едни форми за бонбони, елхички и редовните кола, влак и мече. Иии разказах много приказки :)






2 коментара:

  1. Здравей Калина,
    Много интересна рецепта! Пробвах я, но времето от 45 мин въобще не беше достатъчно, от вътре кексчетата все още бяха полу-течни. Пекох ги почти двойно, дори накрая загоряха отвън, но от вътре останаха все така меки, а дори и спихнаха и станаха кухи. Явно проблема не е бил във времето за печене. Имаш ли идея къде би могла да ми е грешката, или просто така трябва да станат меки отвътре?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте :) Може да увеличите количеството на брашното. Консистенцията отвътре е по-скоро кремообразна.

    ОтговорИзтриване