Tyxo.bg counter

неделя, 2 октомври 2016 г.

ПАЛАЧИНКОВА ТОРТА "РОТ"

Днес любимият ни Роти е рожденик, а къде се е чувало рожденик без торта :) Вдъхновена от прекрасната фейсбук група IFS Lifetime Challenge: Започни днес, влез във форма ЗАВИНАГИ, където споделяме идеи за вкусни и едновременно здравословни ястия, реших да приготвя една лесна и богата на вкусове торта.
В нея няма млечни продукти, нито глутен, кремовете са леки с наситен какаов вкус :) Ето и рецептата.


ПАЛАЧИНКОВА ТОРТА "РОТ"




Необходими продукти:



За балтовете:

1 блат:



1 банан
3 яйца
2 с.л. кокосово брашно
2-3 с.л. кокосово мляко



2 блат:

1/2 банан
1 яйце
2 с.л. бадемово брашно
2 с.л. кокосово мляко
2 с.л. какао



3 блат:
2 яйца
2 с.л. ленено брашно
2 с,.л. брашно от елда



1 крем:
100 г. варена или печена тиква
2 с.л. какао
2 ч.л. мед



2 крем:
1/2 авокадо
2 с.л. какао
3 фурми
1 ч.л. кокосово масло


Начин на приготвяне:



Продуктите за всеки блат се разбъркват в кухненския робот до гладка смес и на умерен огън се изпичат на тиган като палачинка. Аз исках да направя големии палачинки и при обръщането се разпаднаха. Кремовете също се разбиват в робота до гладка консистенция. Върху чиния или малко палто слагате един от блатовете или подреждате парченцата от блата (кремовете ще послужат за чудесно "лепило" и липсата на цялост няма да възпрепятства изграждането на тортата ни). Няма ред кой блат ще е първи или последен, аз редувах кремовете като измазах тортичката с авокадовия крем и украсих с леко кисел нар.
Хубаво е да пренощува в хладилника, за да се слеят вкусовете и текстурите :)
Стана разкошна ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар