Tyxo.bg counter

четвъртък, 29 септември 2016 г.

ЗЕЛЕНЧУКОВИ МЪФИНИ (Без млечни)

Имах домашни тиквички и моркови, които успешно оползотворявам  в сочни зеленчукови мъфини за Калоян. Може съвсем спокойно да ги хапвате по всяко време на деня в комбинация със салата или просто така.




Ето и рецептата:


ЗЕЛЕНЧУКОВИ МЪФИНИ

Необходими продукти:


половин тиквичка
2 моркова
100 гр. веган кашкавал
1 жълтък
100 мл. кокосово мляко
150 гр. брашно от спелта
2 ч.л. бакпулвер




Начин на приготвяне:


В кухненския робот смиламе всички продукти до гъсто тесто. В предварително намазани с кокосово масло форми за мъфини разпределяме сместа и печем около 40-50 минути на 160 градуса. Оставяме ги да изстинат напълно върху метална решетка и съхраняваме в кутия с капак.

Няма коментари:

Публикуване на коментар