Tyxo.bg counter

сряда, 14 септември 2016 г.

ВЕГАН ГЕВРЕЧЕТА И СОЛЕТИ

Последната страст на Калоян са гевреците. Геврече, та геврече. Няколко пъти бях принудена да му купувам едни ужасни гевреци, само и само мир да има. А те наистина бяха ужасни!
Уговорката, че той ще участва дейно в направата на домашни гевреци го привлече и реши да даде шанс на мамините импровизации.

Сега беше момента да си направя кокосова мътеница (buttermilk). Стана чудесна, използвах я и за едни гофрети.
Технологията е елементарна. На една консерва кокосово мляко слагате 1 с.л. качествен ябълков оцет, разбърквате хубаво и готово.


 Ето и цялата рецепта:



ВЕГАН ГЕВРЕЧЕТА И СОЛЕТИ

Необходими продукти:

150 гр. брашно от спелта
50 гр. брашно от елда
200 мл. кокосова мътеница
100 гр. веган кашкавал Violife
2 с.л. кокосово масло
1 ч.л. бакпулвер
2 с.л. пуканки от амарант
1 с.л. шарена сол



Начин на приготвяне:

В чиста купа смесваме сухите съставки, добавяме ситно рендосания кашкавал и масло, разбъркваме хубаво и на порции сипваме мътеницата докато получим меко тесто. Застиляме тава с хартия за печене и с навлажнени ръце оформяме малки гевречета, с една част от тестото направих и солети с помощта на шприц за по-прецизна и достоверна форма.  Печем на 180 градуса до зачервяване. Ако сте толерантни към жълтък, можете да намажете гевречета с него.
Съхраняват се в кутия с капак на стайна температура.
Сигурна съм ,че ще се харесат и на най-големите почитатели на солетите и гевреците от магазина :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар