Tyxo.bg counter

неделя, 11 септември 2016 г.

Бадемова тортиля с аромат на канела

Влюбих се във вкуса й от първа хапка и мисля често да си я правя за закуска или за следобедното похапване.
Хрупкава, засищаща, изключително подходяща в момента, когато има толкова много плодове,с който да гарнираме тази палео тортилка :)

Давам рецептата.


БАДЕМОВА ТОРТИЛЯ С АРОМАТ НА КАНЕЛА

Необходими продукти:

100 гр. бадемово брашно (или ситно смлени бадеми)
1 голямо яйце
канела колкото ви харесва


За гарниране:

1 ч.л. мед
плодове по избор

Начин на приготвяне:

Амии какво по-лесно - разбъркваме до хомогенна смес брашното, яйцето и канелата, с навлажнени ръце оформяме няколко топки, в зависимост от това, колко големи искаме да са тортилите ни. С хартия за печене можем да си помогнем да направим тънки питки или пък отново с навлажнени ръце. Печем до зачервяване на 160 градуса. Ако желаете, можете в самото тесто да сложите мед, аз предпочетох да намажа готовата тортиля и да наредя отгоре разнообразие от полодове :)


Да ви е вкусно :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар