Tyxo.bg counter

вторник, 19 юли 2016 г.

СОЛЕН ХЛЯБ С ТИКВИЧКИ

С тази рецепта обявявам две победи, първата е обща - Калоян е захранен успешно с жълтък и не само, че му понася, но и много му харесва. Този факт разширява доста кулинарните параметри, на които мога да се ширя :) Втората победа е моя, а именно, че измислих ястие с тиквичка, което той да консумира с желание, защото досега й се мръщеше, без значение под каква форма му я поднасях. Нарекох го хляб, но може да се яде по време на всяко основно хранене. Лек, свеж и засищащ.

СОЛЕН ХЛЯБ С ТИКВИЧКИ

Необходими продукти:

2 жълтъка
300 мл. кокосово мляко
200 гр. тиквички (предварително рендосани)
150 гр. фини овесени ядки
20 гр. хранителна мая
20 гр. кокосово брашно
20 гр. пуканки от амарант
1 с.л. бакпулвер
5-6 скилидки чесън
връзка магданоз




Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците с млякото, добавяме тиквичките, на порции, разбърквайки добре, слагаме и овесените ядки, кокосовото брашно, хранителната мая, пуканките от амарант и бакпулвера. Накрая с пресата за чесън смачкваме скилидките, нарязваме на ситно магданоза и отново разбъркваме хубаво, за да се смесят равномерно всички продукти. Намазваме тавичка за хляб с малко кокосово масло и изсипваме сместа. Отгоре поръсваме с пуканки от амарант, които придават приятен аромат на хляба. Печем около 45-50 минути на 160 градуса. Хлябът е с мокра текстура, затова внимавайте при ваденето от тавичката.






Няма коментари:

Публикуване на коментар