Tyxo.bg counter

сряда, 25 май 2016 г.

Черешов мокър хляб (веган, без глутен)

Днес ще ви  представя една вкусна идея за сутрешна и следобедна закуска. Нарекох го хляб, защото сладостта му е много деликатна и за повечето от вас няма да е достатъчна за десерт. На мен много ми допадна този вариант, Плътния вкус от кокоса, сладостта на черешата, ммм и тази мокра текстура - просто перфектно допълващи се. По желание може да добавите някакъв топинг, дали обикновено крема сирене или кокосов крем, подсладен с домашно сладко - избора е ваш :)






 Няколко бележки преди да ви дам рецептата: аз избрах череши, защото Калоян може да ги яде, вие може да ползвате ягоди или боровинки например. За заместител на яйцата избрах неподсладено ябълково пюре, вие може да сложите 2 яйца. Ако искате да е по-сладко, добавете кокосова или кафява захар на вкус.
Ето и самата рецепта:

ЧЕРЕШОВ МОКЪР ХЛЯБ

Необходими продукти:

200 гр. безглутеново брашно
2/4 ч.ч. ябълково пюре
200 мл. кокосово кисело мляко
180 гр. пресни череши без костилките
30 гр. кокосово масло
1 с.л. меласа от захарна тръстика
1 ч.л. бакпулвер (без глутен)
щипка сол



Начин на приготвяне:

Нарязваме на малки парченца обезкостените череши. В чиста купа сипваме киселото мляко, към него добавяме ябълковото пюре, черешите, меласата и разтопеното масло и хубаво разбъркваме. В отделен съд хубаво объркваме брашното със солта и бакпулвера, правим кладенче и сипваме мокрите съставки. Бъркаме докато не се получи гъста хомогенна смес. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, в намазнена тавичка за хляб. Готовия хляб се отавя да изстине върху метална решетка. На другия ден е още по--вкусен ;)


Няма коментари:

Публикуване на коментар