Tyxo.bg counter

вторник, 29 март 2016 г.

Боровинкови мъфини (веган, без глутен и захар)


Напоследък, често пътуваме уикендите и това ме задължава винаги да приготвям на Калоян хапване от вкъщи. Последния път разполагах с един час, в които се наложи да се вместя с основно ястие и някаква закуска/десерт. За основно направих отново Моята пица БЕЗАПЕЛАЦИОНА, а за закуска забърках едни мъфини с продуктите, с които разполагах. Станаха интересни и доста сладки, въпреки че нямат добавена захар.

Насладете се на тези сочни боровинкови кексчета :)


БОРОВИНКОВИ МЪФИНИ

Необходими продукти:

400 мл. кокосово мляко
60 гр. сушени червени боровинки
40 гр. замразени черни боровинки
170 гр. царевично пълнозърнесто брашно
70 гр. кокосови стърготини
1 с.л. бакпулвер (био, без глутен)


Начин на приготвяне:

В робота пасираме двата вида боровинки заедно с млякото. На порции добавяме брашното с бакпулвера и стърготините и voilà!, имаме готова смес за мъфини. :) Разпределяме я във форми (аз лавинообразно се сдобивам с все повече и все повече такива). Печем на 180 градуса докато бухнат. Оставяме ги да изстинат за 10 минути върху метална решетка и после кой с мляко, кой с кафе може да похапна от това ароматно лилаво изкушение. Дори са многофункционални, може да построите и кула с тях :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар