Tyxo.bg counter

сряда, 23 март 2016 г.

Мини Веган Катми

В това мрачно ветровито утро ще ви представя поредния си експеримент за закуска. Напоследък все успехи жъна, защото е имало моменти, в които сама си ядях произведенията на изкуството, твърде сюрреалистични му идваха на Калоян :D
Та по същество! Преди време ви бях споменавала, че опитвам да направя кокосово кисело мляко, ето тук може да прочетете как го правя. Този път гъстотата му беше задоволителна, може би защото сложих повече пробиотик. Разполагайки с това чудно мляко, реших да направя катми, но без яйца и брашно :) Освен хранителните предимства, тези мини катми се приготвят много бързо и толкова бързо се и изяждат. :)



Ето и рецептата:


МИНИ Веган Катми 

Необходими продукти:

200 мл. кисело кокосово мляко
100 мл. вода
60 гр. кокосови стърготини
30 гр. царевично брашно
30 гр. оризово брашно
1 с.л. бакпулвер (био, без глутен)
1 с. разтопено кокосово масло


Начин на приготвяне:

В сух тефлонов тиган, леко запичаме кокосовите стърготини. Изсипваме ги в купа и прибавяме брашната и бакпулвера. Накрая добавяме млякото, водата и маслото и  хубаво разбъркваме. Загряваме тигана на среден огън, намазняваме го леко и със супена лъжица загребваме от кокосовата смес. Печем до зачервяване. Може да гарнирате с каквото пожелаете - плодове, мед, сладко. 

Сигурна съм, че ще ви харесат!



1 коментар: