Tyxo.bg counter

понеделник, 8 февруари 2016 г.

Кокосов мус с рожков

Всички знаем какво представляват десертите в детските кухни, както и тези кремчета, пудинги, които заливат пазара - пълни със захар, без никаква хранителна стойност и водят до пристрастяване към боклучивата храна. Днес направих един импровизиран мус-крем, който мисля ще се хареса на децата, а пък може да го хапват и тези с непоносимост към мляко и глутен.

Рецептата е изключително лесна.



Кокосов мус с рожков

Необходими продукти:

1 консерва кокосово мляко (400мл)
3 с. л. с връх кокосово брашно
1 с. л. брашно от рожков
30-40 гр. кокосови стърготини
1 с. л. кокосова захар


Начин на приготвяне:

Загряваме до завиране кокосовото мляко, добавяме захарта, бъркайки, малко след това сипваме и брашната, не забравяме да бъркаме, иначе ще загори за секунди, след минутка сложете и кокосовите стърготини. Махаме  от огъня, насипваме в купички и гарнираме по желание, аз избрах ягоди за мен и нар за Калоян, леко киселия им вкус чудесно допълва млечно-сладкия вкус на муса :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар