Tyxo.bg counter

четвъртък, 4 февруари 2016 г.

Плодови бисквитки за дребосъци и версия за по-големи

Скоро въведох овесените ядки в менюто на Калоян и това разшири полето ми на действие в приготвянето на разни десерти и закуски.
След 20 градусовите аномалии навън, днес нещата започнаха да се връщат към нормалните си граници, силен хапещ вятър и ситен дъждец с обещанието да стане снежец или ЖЕЕЦ както казва Калата :)) Трябваше да го отбележим подобаващо с вкусни бисквити, в които няма нищо рафинирано бяло - брашно, млечни и захар.

Плодови бисквитки за дребосъци

Необходими продукти:

100 гр. фини овесени ядки
70 гр. кокосови стърготини
190 гр. добре узряла круша
70 гр. сушени кайсии
70 гр. сушени сини сливи
1 с. л. кокосово масло
1 с.л. какао (вариант за по-големи)


Начин на приготвяне:

Смиляме на брашно овесените ядки, може да ги оставите и в естествения им вид, аз го правя, тъй като Калоян не ги яде така, прехвърляме брашното от овесени ядки в купа и в робота смиляме сушените плодове, добавяме крушата и маслото, накрая сипваме и овесените ядки с кокосовите стърготини, разделяме готовата смес на две и в едната прибавяме една нескромна супена лъжица сурово какао. Приготвяме тава с хартия за печене, оформяме малки топчета, които леко приплескваме с длани, нареждаме ги в тавата и печем на 180° около 20 мин. Ако искате да са по-хрупкави, направете ги по-плоски, нашите станаха меки и много ароматни :) Какаовите да се хапват от пълнолетни или от лица, навършили поне 3 години :)

Чаша горещ чай, плодово-кокосов аромат примесен с какао и топла камина , как да не ти стане направо коледно ;)


Няма коментари:

Публикуване на коментар