Tyxo.bg counter

понеделник, 18 януари 2016 г.

Шоко мъфиноподобен пудинг за деца с алергии


Вече няколко пъти го правя този десерт, който поради хранителните си стойности, спокойно може да е закуската сутрин или следобед. Нарекох го мъфин-пудинг, защото може да се хапва и като кексче, както повечето хлапета обичат, може да се гребе и с лъжичка, тъй като вътрешността му е мека и кремообразна като пудинг. Това е десертът, който засега държи първенството по предпочитание от Калоян.



И този път не съм изневерила на моята приятелка Тиквата, потърсете домашна, в малките Плод и зеленчуци обикновено снабдяват от селата и реколтата е чудесна, в големите маркети никога не съм попадала на сладка тиква.


Ето и рецептата:

Шоко мъфиноподобен пудинг

Необходими продукти:

400 гр. сурова тиква
150 гр. круша
200 мл. кокосово мляко
150 гр. оризово брашно
70 гр. брашно от рожков
3 с.л. фини овесени ядки
2 ч. л. бакпулвер
1 с.л. кокосово масло

Начин на приготвяне:

Смиляме тиквата и крушата в кухненския робот, добавяме млякото, следват двата вида брашна на порции, плюс бакпулвера, накрая слагаме и овесените ядки с кокосовото масло.
Насипваме в хартиени формички за мъфини и печем  на 180°C докато бухнат и придобият лека коричка. Изваждате ги от фурната и ги оставяте да изстинат за около 10-15 минути върху метална решетка.


Освен че е подходящ за деца с алергии, този шоко пудинг е добър приятел и на малчовците с нередовни стомаси.


Няма коментари:

Публикуване на коментар